REGLEMENT STREEKPRODUCTEN- & AMBACHTEN MARKT

& VEELGESTELDE VRAGEN

Feestweide Bar Woest Wuustwezel

3de editie - 11 augustus 2024

Wie kan er deelnemen aan de markt?

Kunstenaars, makers en ambachtslieden krijgen de gelegenheid eigen werk te tonen, te verkopen, demonstraties te geven en workshops aan te bieden.

Ben je min 18 jaar en maak of ontwerp je zelf spullen, dan kom je in aanmerking om deel te nemen aan de markt.

We onderscheiden ons door enkel eigen gemaakte en ontworpen producten toe te laten. Inkoop - verkoop, vintage, en aanverwanten laten we graag over aan andere markten.

Wordt er door jullie geselecteerd onder de standhouders?

We evalueren elke inschrijving. Het spreekt voor zich dat zelfgemaakt / zelfontworpen de grote constante is. We selecteren niet op eigen smaak maar gaan wel na of er een match is met de markt.

Is er om een of andere reden geen match, is de markt reeds volzet of is er een overaanbod van een bepaald product en kan je niet deelnemen dan wordt je daar zo snel mogelijk van op de hoogte gebracht.

Hoe groot is een standplaats?

Standplaatsen zijn standaard 9m², 3m x 3m.

Heb je meer plaats nodig, dan reserveer je meerdere standplaatsen. Om organisatorische redenen kunnen we geen standplaatsen 'op maat' aanbieden.

Mag ik mijn stand delen?

Een stand delen gebeurt altijd in samenspraak met de organisatie. Contacteer ons vooraf zodat wij kunnen bekijken of het mogelijk is.

Wat kost een standplaats?

De prijs voor een stand van 3m x 3m  bedraagt € 18,00

Moet ik zelf voor de inrichting zorgen (tafel, stoel, parasol, tent)?

Wij zorgen voor de plaats en de organisatie van de markt. Standinrichting zoals tafels, stoelen, parasol of een tent breng je zelf mee.

Uit ervaring weten we dat enige beschutting door tent of parasol geen overbodige luxe is bij zeer zonnig of regenweer. De open weide biedt geen schaduw.

Gelet op het landelijk karakter van de omgeving, kan de inrichting van je stand bijdragen tot de algemene sfeer van de markt. Dit is geen verplichting, maar fijn moest u hiermee rekening houden.

Ik heb geen BTW nummer, kan ik toch deelnemen?

Je kan occasioneel je eigen werk verkopen, zonder dat dat je beroepsactiviteit is. Dit moet je zelf aangeven in je persoonlijke belastingsaangifte onder de noemer 'diverse inkomsten'. Doe je dit vaker dan kan de fiscus dit echter als niet meer occasioneel beschouwen. Verkoop je aan een klant voor een bedrag groter dan € 250,00 dan dien je deze klant een fiscale fiche 281.50 te bezorgen. Meer info over occasionele verkoop van je werk vindt je op de website cultuurloket.be (klik hier) .

Nederlanderse creatievelingen die willen deelnemen hebben wel (Nederlands) BTW-nummer nodig. Deze rechten/plichten vallen onder de verantwoordelijkheid van de deelnemer, Intter bv biedt enkel de stand aan.

Hoe zit het met verzekeringen?

Je producten zijn niet door ons verzekerd. Dat kan je zelf doen als je dat wil, maar het is zeker niet verplicht.

De organisator is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen en aangebrachte schade aan goederen of materialen van deelnemers door regen, overstromingen, diefstal of andere mogelijke oorzaken zoals stroomonderbreking.

Elke standhouder moet in bezit zijn van een geldige verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid ten opzichte van Derden (indien u hier niet standaard van in het bezit bent kunt u dit afsluiten voor één dag bij uw verzekeraar).

De organisatie sluit iedere persoonlijke aansprakelijkheidsstelling uit.

Wat doen jullie met mijn gegevens?

Met deze gegevens kunnen we je makkelijker contacteren, indien nodig factureren, maar zien we ook meteen welke producten je maakt. Ook al heb je eerder meegedaan vragen we je dit formulier zorgvuldig in te vullen, zodat ons geheugen meteen is opgefrist.

We nemen je e-mailadres op in onze mailinglist voor volgende edities zodat je mee als eerste op de hoogte bent en snel kan inschrijven. Wil je dat laatste niet dan halen we je na een eenvoudige vraag uit deze lijst. Verder worden jouw gegevens aan niets of niemand doorgegeven, dat spreekt voor zich. Hiervoor verwijzen we naar de GDPR-wetgeving.

Weet ik op voorhand welke plaats ik krijg?

We sturen je op voorhand geen informatie over je standplaats. We krijgen tot de laatste dag inschrijvingen binnen of wijzigingen, die ook op gebied van standplaatsen wijzigingen kunnen inhouden. Hierdoor is het niet mogelijk je op voorhand informatie te sturen.

Je mag bij je inschrijving een voorkeur doorgeven, maar dat is een indicatie. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met deze wensen maar dat is niet altijd mogelijk. Het is dus niet zo dat je zeker bent van een plek op de locatie die je voorkeur had. Het indelen van de plaatsen gebeurt altijd in de week voordat de markt plaatsvindt. Dat wil zeggen dat je je voorkeuren (bv zon/schaduw, graag naast een collega staan, enz. ) kan doorgeven tot maximaal 1 week voor het evenement. 

Wat zijn de annulatie voorwaarden?

Indien u wenst te annuleren door omstandigheden, kan dit tot 14 dagen vóór de aanvangsdatum van de markt. Enkel dan wordt uw inschrijvingsgeld terug gestort.

Na deze datum is een terugbetaling van uw inschrijvingsgeld bij annulatie niet meer mogelijk.

Indien u in een geval van overmacht de dag zelf niet aanwezig kan zijn omwille van dwingende redenen, gelieve ons dan telefonisch te verwittigen op het nummer 0497 41 79 48. Dit geeft ons de mogelijkheid de standen te herorganiseren uit respect voor de andere standhouders en bezoekers.

Bij onvoldoende inschrijvingen of calamiteiten is de organisatie gerechtigd de markt te annuleren of te verplaatsen naar een andere locatie.

Bij annulatie door extreme weersomstandigheden of overmacht, wordt max 50% van het inschrijvingsgeld terugbetaald, omv reeds gemaakte kosten. Dit moet steeds schriftelijk via mail@intter.be worden aangevraagd.

Hoe en wanneer verloopt de opbouw van de markt?

Opbouw van de markt start om 8u, vanaf dan kan je lossen. Je hebt maximaal 2u tijd voor de opbouw, vanaf 10u opent de markt officieel voor bezoekers.

Wij duiden ter plekke je standplaats aan.

Er is gelegenheid met de wagen tot op het terrein te rijden. Tijdens de openingsuren van de markt zijn er geen voertuigen toegelaten op het terrein. Er is éénrichtingsverkeer uitgestippeld om de goede gang van zaken te bevorderen.

Indien uw wagen nodig is aan uw stand, is dit op voorhand aan te vragen en te argumenteren. Enkel bij een bevestigde goedkeuring is dit mogelijk.

Er is een zone voorzien waar de standhouders kunnen parkeren.

Wanneer worden de standen afgebroken?

Standhouders engageren zich om tijdens de openingsuren van de markt (10u - 18u) aanwezig te zijn. Dat wil zeggen dat je stand ten laatste om 101u is opgebouwd en niet voor 18u wordt afgebroken.

Vanaf 18 uur mogen er opnieuw voertuigen in de autovrije zone. Standhouders staan zelf in voor de afbraak van hun stand en de opkuis. Afval dient te worden meegenomen.

Ik wil graag deelnemen. Hoe schrijf ik in?

Standhouders die wensen deel te nemen dienen zich in te schrijven bij INTTER via het online inschrijvingsformulier. Online inschrijven is mogelijk tot 28 juli 2024 op basis van beschikbaarheid.

Nadat de inschrijving is goedgekeurd en bevestigd door de organisatie, ontvangt u een factuur voor het inschrijvingsgeld. Deze moet betaald zijn  binnen de betaaltermijn van de factuur en uiterlijk voor de start van de markt.

Ontvang je geen enkele mail dan is er iets fout gelopen bij je inschrijving en hebben wij niet alle gegevens. Contacteer ons dan even op mail@intter.be om te kijken waar het fout is gelopen, en het recht te zetten.

Akkoord met het regelement

Daar waar niet in de voorwaarden is voorzien beslist de organisatie.
Deelname aan de markt betekent tevens het akkoord met dit reglement.

 

Is er een stroomaansluiting voorzien op de stand?

Gebruik van elektriciteit is (optioneel) mogelijk. Dit dient op voorhand te worden aangegeven via het inschrijvingsformulier.

Er worden op verschillende plaatsen op de markt aansluitingen 220V voorzien. De standhouder voorziet zelf verlengkabels van deze aansluiting tot aan zijn stand.  Sowieso moeten alle elektrische toestellen en verlengkabels een CEBEC keuringslabel dragen.